donderdag 31 december 2009

slapen, vuurwerk, potje


Sinds jongste zoon O. 2 jaar is slaapt hij niet meer overdag. Sinds O. 2 jaar is slaapt hij in een peuterbed. Sinds 2 weken is O. zeer aktief met zijn potje. En nu zijn er sinds 2 dagen harde knallen in de buurt te horen. En de combinatie van de hiervoorgenoemde factoren is geen gunstige. Bij hoge uitzondering deed O. gistermiddag wel een dutje, en toen hij gisteravond naar bed ging was hij dus geenszins moe. Hij ontdekte dat het potje een goede reden kan zijn om nog even het bed uit te mogen, en dus zat hij, terwijl de grote broers als sliepen, op het potje in de badkamer. Jammer genoeg weet hij dat klusje nog niet helemaal te klaren en dus stopten we hem weer in bed. Wij gingen door met de gang van zaken (afruimen enzo), en ploften daarna op de bank. Toen hoorde we heel zacht twee voetjes schuchter de trap afkomen. Schuchter omdat hij weet dat dat niet de bedoeling is. Luisterend en stil bleef hij in de gang beneden staan en toen KABOEM een knal. Het was even heel stil en toen begon O. heel hard te huilen.

Bij ons op schoot mocht hij even bijkomen. Schuldgevoel en angst zijn geen goede combinatie. Bij ons op schoot bleef hij angstig kijken en bij elk knalletje wat ver weg werd afgeschoten kromp hij ineen. En dus mocht hij tussen ons in op de bank mee TV kijken. Het werd de film "Chocolat", en toen viel hij in een diepe slaap waar hij om 5.45 vanochtend alweer uit kwam en toen regelrecht naar de badkamer liep, zijn luier afdeed en op het potje ging zitten, wederom zonder resultaat.

Iets anders: op bovenstaande foto's lijkt hij al zo groot, zo echt op een kleuter, terwijl het babyvet nog maar pas aan het verdwijnen is. Ik vind hem zo trouwens qua uiterlijke gelijkenis precies tussen B. en L. zitten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

¾