vrijdag 12 februari 2010

even doorbijten...

Op dit moment gaan we hier door een wat mindere periode, dat wil zeggen er heerst onrust thuis. Drie van de vier kinderen (plus moeder) zitten niet helemaal lekker in hun vel. Ik ga ze even één voor één af.

L u c reageert zich op dit moment thuis af (op O d o voornamelijk) omdat hij op school weer moet wennen aan een nieuwe groepsindeling. Op de school van de kinderen hanteren ze een halfjaarlijks systeem, dus om het half jaar verhuist er een deel van de groep naar een hogere groep. Zo zijn er bij de afgelopen wisseling 13 kinderen uit zijn groep verdwenen. Hierbij zaten al zijn vriendjes, met als gevolg dat hij weer opnieuw zijn plekje moet vinden en vriendjes moet maken.

Dan O d o. Omdat O d o niet meer 's middags slaapt is hij niet altijd de gezelligste thuis. Natuurlijk zit hij dan constant op de lip bij B e n j a m i n en L u c, die daar natuurlijk gefrustreerd door worden omdat hij bijna alles kapot maakt. Maar het is heel moeilijk om hem bij de oudste twee weg te houden omdat O d o grote broers nu eenmaal erg interessant vindt. Voor O d o natuurlijk ook moeilijk als je zo graag mee wil doen maar het kan nog niet helemaal. Daarnaast, ook al is hij pas 2.5, weet hij al heel goed wat "zuigen" is, en dat hij daarmee bij L u c het beste resultaat kan behalen. Kortom, tussen O d o en L u c klikt het niet zo lekker op dit moment.

En B e r b e r, zij zit eigenlijk al een hele tijd niet lekker in haar vel vanwege het constante gedonder met haar luchtwegen. Ze is niet lang tevreden, huilt en wil eigenlijk constant rondgedragen worden, is niet tevreden in de box en maar heel even op de grond. Op dit moment heeft ze als gevolg van de 2e antibioticakuur diaree dat weer tot kapotte billen heeft geleid. Dat doet natuurlijk ontzettend veel pijn, dus neemt het dan maar eens kwalijk ....

Zelf word ik kribbig tijdens het voeden omdat ze maar niet stilzit (drinkt het liefst in de vreemste posities) en ik inmiddels tepelkloven heb gekregen omdat ze niet goed toehapt vanwege de constante verstopte neus. Dus daarom moet ik nu even doorbijten (niet B e r b e r...), want ik weet het "het gaat een keer weer over".

Hier nog even een foto, want natuurlijk zijn er met elkaar ook heel veel goede momenten!


O d o en L u c!

4 opmerkingen:

 1. En die goede momenten zullen gauw genoeg weer vaker langskomen! Sterkte ermee!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het ook wel sneu voor Luc..., voel met hem mee. Maar wat een raar systeem, dat ken ik niet. Wat is het voor een school?

  Sterkte met de rest. Je geeft er vast wel weer een creatieve draai aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Mellody: eigenlijk zijn we wel heel tevreden over het schoolsysteem afgezien van de halfjaarlijkse wisselingen dan! Het is een openbare basisschool die van oorsprong op Jenaplan is gestoeld, een aantal jaren geleden hebben ze voor de onderbouw op basis van TOM het faseonderwijs geïntroduceerd. In het kort betekent dit dat groepen 1 t/m 4 verdeeld zijn in 8 fasen. Dus groep 1 bestaat uit fase 1 en 2. Groep 2 bestaat uit fase 1 en 3, etc. Het laatste half jaar van de groep 2(fase 4) is een combinatieklas met het eerste half jaar van groep 2 (fase 5). Kinderen in fase 4 krijgen al leerstof van fase 5. De kinderen die in fase 5 zitten krijgen dus nog eens een herhaling van die leerstof plus verdieping daarvan. Voordeel van dit systeem is dus de herhaling van de leerstof, de overgang tussen groep 2 en 3 is hierdoor minder groot en kinderen in groep 3 kunnen dus nog iets langer doorkleuteren ... Wij zijn heel tevreden over dit systeem en de kinderen ervaren dit over het algemeen ook als erg prettig. Maar ja die halfjaarlijkse wisselingen zijn dus niet voor ieder kind even prettig. Luc had er vorig jaar ook al last van, maar naar de zomer ging het eigenlijk heel goed. Ik denk dat hij een beetje tussen het wal en het schip valt .... omdat hij weinig aansluiting heeft met de jongetjes uit zijn fase. De jongens uit de fase onder hem heeft hij wel weer aansluiting mee. Oei dat was een lang verhaal, ik hoop dat je het een beetje begrijpt, ik denk het eigenlijk wel omdat je zelf uit het onderwijs komt, toch?!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. 'k snap hem hoor! Voor sommige kinderen kan dat wisselen inderdaad erg lastig zijn. Niet alleen om vriendjes..., maar ook het veranderen op zich.

  BeantwoordenVerwijderen

¾