vrijdag 7 mei 2010

het gaat goed met B e r b e r !

(in de wachtruimte van het ziekenhuis)

Twee dagen voordat ze 1 jaar wordt (gisteren dus) moest B e r b e r voor controle naar het ziekenhuis, haar zevende hartecho (in december had ze de laatste controle)! Het ging allemaal erg snel en heel voorspoedig. We waren er dan ook al heel vroeg omdat we geen enkele file gehad hadden. Dus we stonden voor in de rij! Eerst uitkleden en wegen (9.6 kg en 75 cm) en daarna het hartfilmpje. Eerst worden er 11 stickertje op borst, armen en been geplakt en daarna worden er allemaal draadjes aan vastgemaakt. B e r b e r wilde natuurlijk niet liggen maar mocht wel op schoot. Het filmpje kunnen ze pas goed beoordelen als alle ledematen ook in rust zijn, maar dat is een onbegonnen zaak, want draadjes en stickertjes blijven interessant en als je de handje vasthoudt zet ze het op een krijsen omdat ze niet in toom gehouden wil worden. Daarna mochten we ons in een andere wachtruimte gaan vermaken, ik dacht laat ik maar even voeden want dan blijft ze nog een beetje happy. Maar ze was nog niet aangelegd of de cardioloog voor volwassenen gebood ons binnen te komen. Zo gezegd zo gedaan, er werden over en weer wat vragen gesteld en er werd naar haar hartje geluisterd. Toen we weer net in de wachtkamer zaten mochten we meteen door naar het kamertje waar ze de hartecho maken. Dochterlief wilde niet liggen, mocht gelukkig wel weer bij ons op schoot en likte vervolgens de gel van haar borst en echoding. Ook hier wilde ze niet in toom gehouden worden, maar het lukte de echoscopiste gelukkig wel de belangrijkste dingen te meten. En uit het gesprek die we vervolgens met de kinder cardiologe hadden, bleek dat de uitkomsten van deze metingen sinds december niet veranderd waren. Een erg goede uitkomst dus, haar klepje houdt zich goed. We hoeven nu pas over 9 maanden weer terug te komen. Jippie! Ook hebben we natuurlijk nog even wat vragen gesteld over de toekomst, maar daar blijven ze geen uitspraken over durfen te doen. Het antwoord was nu,  dat ze over 1 tot 10 jaar een nieuwe hartklep moet krijgen. Dat is gelukkig al een heel ander antwoord dat we vorig jaar te horen kregen, namelijk "we hopen dat we met het dotteren een grote operatie met weken tot een paar maanden hebben uitgesteld"!

5 opmerkingen:

 1. Ik schrik wel een beetje van het verhaal, natuurlijk wil je dat je kindje helemaal niets heeft en geen operaties nodig heeft, maar ik begrijp dat het de goede kant op gaat. Goed nieuws dus, fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed zo Berber, laat maar lekker zien dat je een eigen willetje hebt ;-) !
  Fijn dat het de goede kant op gaat en jullie weer een tijdje weg mogen blijven. Blijft wel spannend natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh wat fijn zeg. En morgen dus een verjaardag begrijp ik? Of was dat nou juist gisteren?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed nieuws, fijn hoor! Blijft natuurlijk spanend, lijkt mij, maar blij dat jullie opgelucht kunnen zijn.
  Wat een blond haar trouwens op de foto! Dat had ik nog niet eerder zo duidelijk gezien.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat heerlijk! Negen maanden ziekenhuisvrij.
  Ik heb ook vaak hartecho's gehad (in verband met chemokuren) en het lijkt me inderdaad heel lastig om zoiets uit te voeren bij een beweeglijke baby... Heel fijn dat dat voorlopig eventjes niet hoeft.

  BeantwoordenVerwijderen

¾