zondag 18 juli 2010

woensdag 14 juli was bijzonder


Na in april zijn diploma A gehaald te hebben, mocht B e n j a m i n afgelopen woensdagavond 18.00 uur afzwemmen voor zijn diploma B. Het was een "extra" afzwemmoment, vandaar deze afwijkende tijd. Het was daarom lekker rustig en er waren maar een stuk of dertig afzwemmers. Daarom hadden alle toeschouwers langs het zwembad een royale zitplaats. Niet verkeerd. De uitreiking van de diploma's ging ook lekker snel. Net toen de eerste diploma werd uitgereikt (rond 19.00) brak buiten de hel los. Dus toen het papiertje en tegeltje binnen waren zijn we snel door de stromende regen naar de auto gerend. Onderweg kwamen we nog een brandweer tegen die een boom van de weg haalde.

Het behalen van een zwemdiploma is natuurlijk heel bijzonder, maar O d o besloot die avond dat hij ook zonder luier naar bed wilde. En dat ging/gaat dus helemaal goed. Ben erg trots op hem. Vorig jaar (mei 2009), met de geboorte van B e r b e r,  begon de zindelijkheidstraining. Toen wilde hij steeds op het potje zitten, zonder dat er wat kwam. Dit heeft hij zo ongeveer, met wat stillere periodes, uitgehouden tot januari, toen zijn harde werken eindelijk werd beloond met een grote plas. Vanaf toen ging hij elke dag 's ochtens en 's avonds voor een plas op het potje. Overdag mocht hij zelf kiezen. En daarin was hij erg zelfstandig. Zat ik even aan de telefoon, hoorde ik hem van boven roepen dat hij geplast had. Ik vervolgens meteen naar boven om daar een reeds leeggekieperde pot en doorgetrokken WC aan te treffen. De laatste stap werd twee weken geleden gezet. Meneer liep vanwege het mooie weer de hele dag in blote billen, en wilde daarom geen luier meer aan. Kortom, binnen een week was hij ook "p o e p" zindelijk. En nu heeft hij dus alweer vier nachten zonder luier geslapen, waarbij hij elke nacht droog was. Ik vind dit heel bijzonder, dat deze laatste stap zo snel gaat. Kortom, voor ons was de viertiende juli dus een hele bijzondere dag! Goed gedaan jongens!

P.S. die foute onderbroek heeft hier natuurlijk behoorlijk aan meegedragen!

6 opmerkingen:

 1. Wauw goed zeg !! Hoera voor beide mannen !!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Knap werk mannuh! Voor jullie zijn beide prettig. Wat minder luiers lijkt mij heerlijk en met het oog op het blijvende warme weer is het toch fijn dat je weet dat Benjamin zich redt in het water.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk, weer eentje uit de luiers!
  En gefeliciteerd met B's B-diploma. Dat heeft hij snel gedaan, als hij in april pas voor A ging, of is dat tegenwoordig normaal?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow, stoer!

  En wat een schattig auto-shirtje...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nou dubbel gefeliciteerd dan!! Goed hoor B-diploma en ook hartstikke goed dat O d o 's nachts droog is! (Hier nog steeds een kleuter van 5 met luier 's nachts grrrr)

  BeantwoordenVerwijderen

¾