woensdag 8 juni 2011

raapstelen ...

x
... ook wel bekend onder de naam bladmoes of bekend als namenia (specifieke soort raapstelen), is sinds ik klein ben mijn lievelingseten. Ik ben in de zomer jarig, en op mijn verjaardag wilde ik steevast als eten stamppot namenia met uitgebakken spekjes. De namenia werd dan vers uit de tuin gesneden en werd dan na 3x wassen met de aardappels meegestampt. En dan smullen maar. Sinds ik uit huis ben heb ik eigenlijk geen verse raapstelen stamppot meer gegeten, en doet de andijviestamppot dienst als surrogaat ..

Hierboven raapstelen,
en hieronder namenia.


Mijn ouders hebben tot ik een jaar of vijftien was altijd een moestuin gehad, de namenia ontbrak nooit. Een ideale groente, die na het te hebben afgesneden gewoon weer aangroeit, en nogmaals geoogst kan worden. Zo fijn die tijd in het voorjaar als de tuin ingezaaid werd en ik met mijn laarzen aan de paadjes mocht gaan fijn stampen ... hele mooie herinneringen.


Mmm, ik dwaal af ... wat wilde ik ook alweer met dit logje zeggen ... Raapstelen vind ik dus heel lekker, en staat daarom ook wel een beetje voor wat en hoe ik ben. Sinds vorige zomer vind ik dat het anders moet. Het leven moet anders ... ik wil gelukkiger zijn, meer genieten ... van alles om me heen. Op de één of andere manier lukt me dat niet goed, en dat frustreert me, want ik heb zoveel goeds in dit leven. Ook op het gebied van werken moet het anders, ik vind dat ik blij moet zijn in het werk wat ik doe, ik wil het voelen/ervaren zoals je bezig bent met een hobby - in een soort van flow komen en dan niet meer willen stoppen met hetgeen waaraan je begonnen bent. Ik begrijp wel dat dat niet altijd mogelijk is, maar ik wil iets minder van het gevoel van "moeten" af.

Wat houdt mijn huidige werk dan in? Ik ben er tot nu toe een beetje vaag over geweest, omdat ik er niet op gegoogled wil worden, en wil graag op dat gebied privé en werk gescheiden houden. Maar ik zal toch de sluier oplichten. Ik heb in Utrecht


gestudeerd, een hele brede en interessante studie die ook de mogelijkheid bood je te specialiseren in


Ofwel het maken van k.aarten voor bijvoorbeeld in a.tlassen. Die richting heb ik dus gekozen, en ben daar nog steeds heel blij om. Echter, ik wil vrijer in mijn werk zijn, minder gebonden zijn aan regels en standaarden, er moets iets meer creativiteit in. Ik denk dat ik meer de kant van de grafische vormgeving op wil. Ik denk dat dat heel goed te combineren is met mijn vakgebied.

Maar hoe bewerkstellig je een dergelijke ommezwaai op zowel persoonlijk als professioneel gebied? Dat weet ik niet en ben daar nog steeds niet uit. Wel ben ik het afgelopen jaar me gaan verdiepen in de dingen waar ik blij van word/werd en me open gaan stellen voor de dingen die mij inspireren. Om die reden heb ik een account aangevraagd bij Pinterest onder de naam van "RaapstelenNL". Hierdoor ben ik er achter gekomen dat ik erg graag met papier bezig ben ... printen, knippen, plakken, snijden, vouwen enzovoort.... Maar veel verder dan dat ben ik nog niet gekomen.

Ook maakte ik afgelopen februari een nieuwe blogspot aan - http://raapstelen.blogspot.com/ - maar dat is nog niet goed van de grond gekomen, omdat ik niet precies weet wat ik hiermee wil. Kortom, ik ben lekker aan het graven en begin te ontdekken wat ik wel en vooral wat ik niet wil. Dus wordt vervolgd, en misschien heeft één van jullie op het gebied van persoonlijke zoektochten nog wel een idee of tip voor mij ...

... en dat wilde ik gewoon even met jullie delen.
3 opmerkingen:

 1. Wat leuk om te lezen waar je je mee bezig hield/houdt. Ik ga je volgen. Ook al houd ik niet van raapstelen (-;

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat super dat je bezeig bent met een ommezwaai! En ja, hoe doe je dat? Precies zoals je nu al doet denk ik, in stapjes en ondertussen heel goed voelen en bijsturen.
  Ik heb trouwens ook sociale geografie gestudeerd en zit ook midden in een ommezwaai :).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Raapstelen. Wel ooit van gehoord, maar zegt me verder niets. Op dat pinterest heb je mooie dingen staan.
  Succes met uitvogelen. En niet teveel moeten van jezelf hoor.

  BeantwoordenVerwijderen

¾