zondag 12 februari 2012

afscheid juffen ...

x
Twee weken geleden nam L u c samen met zijn vier klasgenootjes afscheid van zijn juffen en verhuisden zij met zijn vijven een groep hoger.

Omdat we toch al druk met plakken waren, beplakten we als afscheidscadeau voor de juffen, een I.kea M.oppe kastje met foto's en deed ieder kind een knutsel en een tekening in hun eigen lade.
 x
x
x
P.S. excuses voor de "vage" beelden ;-)
x
x

5 opmerkingen:

 1. wat een leuk idee. ik vind ook de geblokte foto's eigenlijk wel mooi.....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha ha, ik dacht eerst dat die geblokte foto's zo hoorden.
  Wel een leuk idee!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw! Die juffen hebben maar geluk met jullie. Wat een prachtig cadeau, functioneel en erg origineel!

  Ps. Nog nooit van het half jaar systeem gehoord... moeten ze ook naar een ander lokaal of wisselt de leerkracht? Ben eigenlijk wel nieuwsgierig naar het waarom?!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Nicolle: Best wel ingewikkeld om uit te leggen. Het gaat erom dat tot groep 5 iedere groep uit twee stappen bestaat. De eerste anderhalf jaar zit je in dezelfde klas met dezelfde juf. Dan ga je een klas hoger, naar de regenbooggroepen, daar doe je dan vervolgens mee met kinderen uit groep 3, een krijg je de beginselen van lezen mee, een als je een stap hoger gaat krijg je dezelfde stof weer met uitbreiding hierop. Kleuters kleuteren dus iets minder lang, maar daarentegen kunnen zesjarigen het weer wat rustiger aan doen en hebben meer tijd om te spelen. Daarnaast krijgen ze de stof dus twee keer uitgelegd, en dat is ook fijn. Mmm, dat is het zo'n beetje, in een notendop uitgelegd ...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha, ik dacht even dat je expres foto's met grote pixels had gebruikt, vond ik ook heel leuk namelijk! ;)

  BeantwoordenVerwijderen

¾