woensdag 25 april 2012

middelste zoon uitgelicht .... (spikkeltjes)

x
Gisteren moest ik middelste zoon aan het eind van de ochtend van school halen. Wit en stil zat hij in de klas. En toen ik binnenkwam biggelde er een grote traan over zijn wang. Hoofdpijn, buikpijn en hij voelde warm aan.

Alle verschijnselen van het virusje wat op school de ronde doet, en waar kinderen toch al snel een kleine week ziek zoet mee zijn.

Ik zag het aankomende lange weekend op Texel al in rook op gaan. Want immers als er een virus ons huis binnensluipt, krijgt minstens de helft met dit virus te maken.

Thuis gekomen ging hij met een zetpil en een emmer naar bed. Hij sliep ongeveer de hele middag, kwam even naar beneden, maar wilde alweer snel terug naar bed.

Toen man rond etenstijd thuiskwam, moest hij overgeven. Wij aten, en na het eten toen we de emmer wederom moesten legen had hij opeens allemaal kleine bloeduitstortinkjes op zijn wang, en binnen een half uur zat het over zijn hele gezicht.



En dan ga je een glas halen om te kijken of je ze weg kan drukken, en dan blijkt dat dus niet te kunnen. Inmiddels is het kwart voor zeven - wel of niet de huisartsenpoli bellen ... Toch maar doen want hij had ook pijn in zijn nek en oor.

Na een half uur in de wacht te hebben gestaan, en hetzelfde verhaal ongeveer 10x verteld te hebben, moesten we toch maar even langskomen ... om 20.20 uur.

Natuurlijk wilde zoon niet, barstende hoofdpijn, hij zag tegen de rit op..... en terecht natuurlijk. Bij het weggaan overgeven. Op de poli nog een keer overgeven, vervolgens het consult - waar voor de zekerheid de kinderarts nog even werd opgebeld - en werd geconcludeerd dat de oorzaak toch waarschijnlijk het overgeven was. Met een wekadvies (om te checken of de uitslag zich over benen en armen verspreid) gingen we weer naar huis. Bijna bij de auto nog een keer overgeven. En toen om 21.20 weer thuis, om meteen weer het grote bed in te kruipen.

Gelukkig beperkte de uitslag zich tot zijn gezicht. Vanmorgen was hij weer fris en fruitig, at een boterham, dronk een beker melk, bleef thuis, en vermaakte zich prima met zijn zusje.

Vanmiddag moest hij verplicht naar bed, en naar eigen zeggen sliep hij 56 minuten. Eenmaal uit bed, was hij wel wat pierig en hangerig en sloeg zelfs een snoepje af ... Nog niet helemaal fit, maar zo goed als.

Zou het dan toch weer migraine zijn geweest, of een milde vorm ervan ...


12 opmerkingen:

 1. Oh bah zeg…
  wat een zorgelijk en akelig verhaal.
  Hier een dochter (middelste) die al vanaf haar vierde jaar migraine heeft.
  Het is zo ontzettend naar.
  Veel plezier op Texel!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ach, wat zielig!!! :( Ik hoop dat hij snel opknapt. En dat Texel toch gaat lukken.... Veel plezier!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is schrikken zeg, maar ook vooral erg zielig voor je vent zelf. Hoop dat de rest van de fqmilie gespaard lijft. En dat hij snel weer topfit is.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een ellende zeg, sneu voor je mannetje! Veel sterkte!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh dat is schrikken!!
  Arme mannetje,gelukkig gaat het al weer beter!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het arme kereltje toch!
  En gezien het aantal keren spugen ook voor jou een hele pittige dag....!
  Sterkte en hopen op een heel mooi weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Fijn dat hij aan de beterende hand is. Alvast een heel fijn weekend op Texel! Liefs.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. He wat rot. Is het misschien 5e of 6e ziekte, of is hij daar echt te oud voor. Gelukkig dat het al wat betet gaat. Veel plezier op Texel. Altijd fijn, de Wadden. Texel is voor mij het eiland van mijn tienerjaren. Eerste vakanties zondrr ouders...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Pfff, heftig zeg, dat ie zo ziek was. Gelukkig gaat het nu weer wat beter. Hopelijk kan het weekendje gewoon doorgaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. beh wat een ellende allemaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Zo dat is schrikken zeg! Gelukkig viel het allemaal mee. En zo'n dagje thuis is ook wel heel lekker ;-)
  (en kan jullie vakantie doorgaan)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. och hemel, wat eng ... gelukkig aan de beterende hand en niets ernstigs

  BeantwoordenVerwijderen

¾